[2018] CompTIA Linux+ LX0-103 Free Questions(Q1-Q20)

[2018] CompTIA Linux+ LX0-103 Free Questions:

1. Which SysV init configuration file should be modified to disable the ctrl-alt-delete key combination?
A. /etc/keys
B. /proc/keys
C. /etc/inittab
D. /proc/inittab
E. /etc/reboot
Answer: C

2.During a system boot cycle, what program is executed after the BIOS completes its tasks?
A. The bootloader
B. The inetd program
C. The init program
D. The kernel
Answer: A

3.Which run levels should never be declared as the default run level when using SysV init? (Choose TWO correct answers.)
A. 0
B. 1
C. 3
D. 5
E. 6
Answer: A, E

4.Which of the following statements is correct when talking about /proc/?
A. All changes to files in /proc/ are stored in /etc/proc.d/ and restored on reboot.
B. All files within /proc/ are read-only and their contents cannot be changed.
C. All changes to files in /proc/ are immediately recognized by the kernel.
D. All files within /proc/ are only readable by the root user.
Answer: C

5.What of the following statements are true regarding /dev/ when using udev? (Choose TWO correct answers.)
A. Entries for all possible devices get created on boot even if those devices are not connected.
B. Additional rules for udev can be created by adding them to /etc/udev/rules.d/.
C. When using udev, it is not possible to create block or character devices in /dev/ using mknod.
D. The /dev/ directory is a filesystem of type tmpfs and is mounted by udev during system startup.
E. The content of /dev/ is stored in /etc/udev/dev and is restored during system startup.
Answer: B, D

6.Which of the following information is stored within the BIOS? (Choose TWO correct answers.)
A. Boot device order
B. Linux kernel version
C. Timezone
D. Hardware configuration
E. The system’s hostname
Answer: A, D

7.Which of the following commands reboots the system when using SysV init? (Choose TWO correct answers.)
A. shutdown -r now
B. shutdown -r “rebooting”
C. telinit 6
D. telinit 0
E. shutdown -k now “rebooting”
Answer: A, C

8.Which of the following are init systems used within Linux systems? (Choose THREE correct answers.)
A. startd
B. systemd
C. Upstart
D. SysInit
E. SysV init
Answer: B, C, E

9.Which file in the /proc filesystem lists parameters passed from the bootloader to the kernel? (Specify the file name only without any path.)
A.cmdline, /proc/cmdline
Answer:A

10.What information can the lspci command display about the system hardware? (Choose THREE correct answers.)
A. Device IRQ settings
B. PCI bus speed
C. System battery type
D. Device vendor identification
E. Ethernet MAC address
Answer: A, B, D

11.Which of the following commands brings a system running SysV init into a state in which it is safe to perform maintenance tasks? (Choose TWO correct answers.)
A. shutdown -R 1 now
B. shutdown -single now
C. init 1
D. telinit 1
E. runlevel 1
Answer: C, D

12.What is the first program that is usually started, at boot time, by the Linux kernel when using SysV init?
A. /lib/init.so
B. /sbin/init
C. /etc/rc.d/rcinit
D. /proc/sys/kernel/init
E. /boot/init
Answer: B

13.Which command will display messages from the kernel that were output during the normal boot sequence?
A.dmesg, /bin/dmesg
Answer:A

14.Which of the following commands will write a message to the terminals of all logged in users?
A. bcast
B. mesg
C. print
D. wall
E. yell
Answer: D

15.Which of the following kernel parameters instructs the kernel to suppress most boot messages?
A. silent
B. verbose=0
C. nomesg
D. quiet
Answer: D

16.Which of the following options for the kernel’s command line changes the systemd boot target to rescue.target instead of the default target?
A. systemd.target=rescue.target
B. systemd.runlevel=rescue.target
C. systemd.service=rescue.target
D. systemd.default=rescue.target
E. systemd.unit=rescue.target
Answer: E

After modifying GNU GRUB’s configuration file, which command must be run for the changes to take effect?
A. kill -HUP $(pidof grub)
B. grub-install
C. grub
D. No action is required
Answer: D

18.Which of the following commands is used to update the list of available packages when using dpkg based package management?
A. apt-get update
B. apt-get upgrade
C. apt-cache update
D. apt-get refresh
E. apt-cache upgrade
Answer: A

19.Which of the following commands lists the dependencies of a given dpkg package?
A. apt-cache depends-on package
B. apt-cache dependencies package
C. apt-cache depends package
D. apt-cache requires package
Answer: C

20.Which of the following options is used in a GRUB Legacy configuration file to define the amount of time that the GRUB menu will be shown to the user?
A. hidemenu
B. splash
C. timeout
D. showmenu
Answer: C

LX0-103 Questions Full Version(PDF&Software)https://www.killtest.com/Linux/LX0-103.asp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *